США допоможуть Україні запустити новий ринок електроенергії - USAID залучило міжнародних експертів

США допоможуть Україні запустити новий ринок електроенергії - USAID залучило міжнародних експертів
Навчання проводиться групою міжнародних експертів з США, Польщі, Болгарії

Програма тренінгів спрямована на роз'яснення міжнародних практик роботи на лібералізованих ринках

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) проводить в Києві семінари-тренінги для підготовки компаній-постачальників до роботи в новому ринку електроенергії, відкриття якого заплановано на 1 липня 2019 р.

Програма тренінгів спрямована на роз'яснення міжнародних практик роботи на лібералізованих ринках його основним учасникам: постачальникам, трейдинговим компаніям, постачальникам універсальних послуг (постачальники електроенергії населенню за фіксованими тарифами). Навчання проводиться групою міжнародних експертів з США, Польщі, Болгарії.

Згідно з прийнятим Верховною Радою Закону України «Про ринок електричної енергії», новий ринок електроенергії, який буде функціонувати відповідно до стандартів ЄС, повинен бути введений 1 липня 2019.

Раніше повідомлялося, що USAID рекомендує запустити ринок електроенергії 1 липня в безпечному режимі. Американські експерти вважають, що відкриття оптового ринку електроенергії в безпечному режимі збільшить ефективність роботи ринку і зменшить непередбачуваність ціноутворення. А також допоможе виявити проблемні питання в правилах функціонування ринку і правовій базі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: