США та Велика Британія почали першу фазу переговорів про вільну торгівлю

США та Велика Британія почали першу фазу переговорів про вільну торгівлю
В переговорах візьмуть участь понад 300 працівників і посадових осіб з США і Великої Британії в майже 30 переговорних групах

Представники країн пообіцяли швидко працювати, щоб досягти угоди, яка «значно збільшить торгівлю та інвестиції»

У вівторок, 5 травня, Сполучені Штати Америки та Велика Британія розпочали перший раунд переговорів щодо угоди про вільну торгівлю.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що спочатку торгові переговори будуть проводитися дистанційно. Представники країн пообіцяли швидко працювати, щоб досягти угоди, яка «значно збільшить торгівлю та інвестиції».

В переговорах візьмуть участь понад 300 працівників і посадових осіб з США і Великої Британії в майже 30 переговорних групах.

«Ми будемо вести переговори прискореними темпами та виділимо ресурси, необхідні для швидкого прогресу. Угода про вільну торгівлю посприяла б довгостроковому здоров'ю наших економік, що життєво важливо, оскільки ми відходимо від проблем, пов'язаних з Covid-19», - йдеться в спільній заяві торгового представника США Роберта Лайтхізера та міністра торгівлі Британії Ліз Трусс.

Варто відмітити, що це будуть перші великі нові торгові переговори США у 2020 році. Велика Британія також почала розробляти торговельні умови з Європейським союзом після виходу з блоку в січні.

До слова, у Нацбанку прогнозують, що українська економіка зазнає найбільшого потрясіння у другому кварталі цього року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: