У Києві почали відкриватися продовольчі ринки: які вже працюють (список)

У Києві почали відкриватися продовольчі ринки: які вже працюють (список)
Ринок «Базар на Лісовій» запрацював одним із перших після карантину

Сьогодні у столиці вже відкрилися три ринки

Держпродспоживслужба Києва перевірила 37 продовольчих ринків столиці щодо їх відповідності нормам і вимогам роботи в нинішній епідеміологічній ситуації. Сьогодні в Києві відкрилися перші три з них. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Як ви знаєте, уряд дозволив працювати продовольчим ринкам. Але прописав вимоги і регламенти їх роботи. Держпродспоживслужба міста перевірила 37 ринків столиці щодо їх відповідності нормам і вимогам. У минулі кілька днів жоден з ринків не був готовий відкритися», - розповів Кличко.

Він зазначив, що ринки активно готувалися, облаштовували необхідні умови для роботи в нинішній епідеміологічній ситуації. І будуть поступово відкриватися. 

Сьогодні в столиці вже відкрилися три ринки:

  • «Деміївський» – у Голосіївському районі,
  • «Маяк» - у Деснянському,
  • «Базар на Лісовій».

«Завтра мають відкритися «Володимирський» та «Печерський» ринки», - сказав мер Києва.

«Я закликаю всіх киян дотримуватися правил безпеки. І на ринках, зокрема. Дистанція, маска, рукавички, дезінфектори», - наголосив Кличко.

Він також зазначив, що комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення і дозволила столичним кав’ярням працювати на виніс. «Це - і підтримка для бізнесу, і справедливе рішення! Бо ресторани і кафе працювали на виніс під час обмежень», - сказав Кличко.

Як повідомлялося, запроваджувати перший етап послаблення обмежень столиця розпочне з 12 травня.

Водночас, у Києві затвердили вимоги до реалізації «швидкої» їжі у МАФах та чайних і кавових напоїв на винос в умовах протиепідемічних обмежень. За умови дотримання вимог, продаж може бути розпочато вже від сьогодні, з 5 травня.

Столичний Бессарабський ринок готовий до відкриття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: