Стартували біржові торги біткоїнами: курс сягнув вище $16,5 тис.

Стартували біржові торги біткоїнами: курс сягнув вище $16,5 тис.
Біржові торги криптовалютою

Криптовалюта подорожчала на 8% протягом семи хвилин після запуску торгів

Біржовий оператор CBOE Global Markets у неділю, 10 грудня, почав торги ф'ючерсами на біткоїн, що підтримало курс криптовалюта і призвело до перебоїв в роботі сайту CBOE.

Ф'ючерс на біткоїн з поставкою в січні на відкриття торгів коштував $15000, і протягом перших шести хвилин сесії його ціна підскочила на 11%, до $16660. Вартість ф'ючерсу опускалася і відновлювалася, в якийсь момент вона досягала $18490, повідомляє CNBC. На кінець торгів ф'ючерс коштував $15860. За перші три години торгів було укладено близько тисячі контрактів з ф'ючерсами на біткоїн.

Біржа була змушена призупинити торги на дві хвилини через високу волатильність торгів, повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на представника CBOE. Біржа може призупиняти торги, якщо коливання цін контрактів перевищують 10%.

Сама криптовалюта подорожчала на 8% - до $15740 протягом семи хвилин після запуску торгів ф'ючерсами. У понеділок курс біткоїнів становить $16572, свідчать дані CoinDesk. Високий інтерес трейдерів до ф'ючерсах на біткоїн викликав проблеми в роботі сайту CBOE.

«Через високий трафік на нашому сайті, відвідувачі можуть зіткнутися з тим, що він працює повільніше, ніж зазвичай, і в якісь моменти може навіть виявитися тимчасово недоступним. Всі торгові системи функціонують нормально», - повідомив представник CBOE.

Ще один великий біржовий оператор - CME Group Inc. - планує запустити торги ф'ючерсами на біткоїн в кінці поточного тижня. Комісія з термінової ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) дозволила CBOE і CME почати торгівлю ф'ючерсами на біткоїн 1 грудня.

Запуск ф'ючерсів на біткоїн є важливим етапом для криптовалют. Однак експерти попереджають, що новий ринок не захищений від хакерських атак і маніпуляційних схем. Одним з основних ризиків, на думку експертів, є те, що біржі біткоїнів, на даних яких засновані ф'ючерсні контракти, є нерегульованими.

Однак CBOE і CME стверджують, що біткоїнові біржі, з якими вони працюють, є досить надійними. Всі п'ять бірж криптовалют, на даних яких засновані ф'ючерсні контракти CBOE і CME, вжили заходів для запобігання відмиванню коштів.

Зростання курсу біткоїнів в 2017 році, що становить вже понад 1500%, випереджає динаміку будь-якого іншого фінансового активу.

Нагадаємо, 8 грудня вартість біткоїна побила черговий історичний рекорд, перевищивши $17 тисяч США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: