Туристичний авіаколапс: Літак МАУ екстрено сів у Відні замість Мілану

Туристичний авіаколапс: Літак МАУ екстрено сів у Відні замість Мілану

Через технічні причини один з бортів МАУ змінив маршрут, що викликало скасування трьох рейсів

Літак авіакомпанії МАУ, що виконував увечері 13 липня рейс за маршрутом Чернівці - Мілан (Бергамо) здійснив посадку на запасному аеродромі - в міжнародному аеропорту Відня. Про це повідомляє ЦТС з посиланням на інформацію української авіакомпанії.

Рейс PS339 здійснювався літаком Embraer Е190 з реєстраційним номером UR-EMC, вік якого 5,7 років. Повітряне судно вилетіло з Чернівців о 23:02, згідно з даними сервісу flightradar24, та не долітаючи до австрійсько-італійського кордону, літак розвернувся і пішов на посадку до Відня. З аеропорту австрійської столиці пасажири полетіли в Мілан (Бергамо) бортом МАУ з номером UR-EMB. В італійському аеропорту лайнер приземлився о 7:25 за місцевим часом - затримка прибуття, в порівнянні з розкладом, склала 7 годин.

«З технічних причин, літак перенаправлений до Відня для заміни борту. Ми приносимо свої вибачення за незручності, пов'язані з цією ситуацією», - прокоментували в МАУ.

Також в авіакомпанії проінформували про скасування трьох рейсів сьогодні, 14 липня: PS025 Київ-Харків; PS026 Харків-Київ; PS844 Відень-Київ. Рейси скасовані «з технічних причин».

Очевидно, що ранковий рейс з Відня до Києва було скасовано з тієї причини, що літак, який повинен був його виконувати, став резервним бортом, який доставив українських пасажирів з Відня в Бергамо. Після цього повітряне судно виконало рейс з Бергамо в Чернівці.

Нагадаємо, у п'ятницю, 13 липня, в аеропорту «Київ» (Жуляни) «застрягли» кілька сотень пасажирів.

Міністерство інфраструктури склало рейтинг пунктуальності українських авіакомпаній у червні 2018 року. При цьому враховувалася точність вильоту літаків авікомпаній з України, відповідно до встановленого розкладу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: