У магазинах Tesco пообіцяли заборонити бренди, які використовують забагато пластику

У магазинах Tesco пообіцяли заборонити бренди, які використовують забагато пластику
Рік тому Tesco надала своїм постачальникам список бажаних пакувальних матеріалів

Раніше Tesco зазнавала критики за упаковку своїх продуктів, проте змінила свою політику в звязку зі зростанням поінформованості населення про шкоду пластику

Найбільша британська мережа супермаркетів Tesco оголосила, що заборонить продаж товарів тих брендів, які використовують надто багато пластикової упаковки в рамках активізації боротьби з одноразовим пластиком.

Про це Mind з посиланням на The Guardian.

Зазначається, що при цьому компанія залишає за собою право не оголошувати список продуктів з найбільшою кількістю пластику в упаковці, зазначив Дейв Льюїс, виконавчий директор Tesco.

Рік тому Tesco надала своїм постачальникам список бажаних пакувальних матеріалів. Тепер компанія планує посилити тиск в цьому напрямку.

«Ми не можемо обійти увагою той факт, що вже давно спостерігається зловживання пластиком при упаковці товарів, – зазначив Льюїс. – Якщо відкрити пакет з чіпсами – можна здивуватися, чому упаковка вдвічі більша за вміст».

Раніше Tesco зазнавала критики за упаковку своїх продуктів, проте змінила свою політику в звязку зі зростанням поінформованості населення про шкоду пластику.

За словами Льюїса, утилізація пластмаси, яка використовується для пакування банок, дозволить зекономити 490 тонн пластмаси на рік.

Супермаркети і продовольчі компанії у Великобританії реагують на впровадження урядом принципу «забруднювач платить». Нові правила зараз знаходяться на стадії обговорення.

Вони змусять приватні компанії, включаючи супермаркети, платити до 1 млрд фунтів за рік на британську інфраструктуру переробки відходів, в порівнянні з 70 млн фунтів сьогодні.

Нагадаємо, влада Непалу заборонила використовувати одноразові пластикові вироби на Евересті, аби зменшити забруднення навколишнього середовища.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: