У Мінекономіки оприлюднили цьогорічний прогноз врожаю зернових

У Мінекономіки оприлюднили цьогорічний прогноз врожаю зернових
Прогнозована цифра врожаю нижча, ніж минулого року, але все одно це суттєві об'єми, які дозволять нам забезпечити продовольчу безпеку в Україні, - міністр

Найбільш реалістичний прогноз передбачає збір 65-68 млн тонн зернових, - Петрашко

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що цього року найбільш реалістичний прогноз передбачає збір 65-68 млн тонн зернових. Про це він сказав на брифінг.

«Звичайно, ризик втрат є. Засуха - це дійсно негативний фактор. Добре, що зараз пішли дощі, і частково стиуація виправляється. На цей рік ми прогнозуємо кілька сценаріїв, найбільш реалістичний - передбачає 65-68 млн тонн збору врожаю», - зазначив Петрашко. 

Міністр зауважив, що прогнозована цифра врожаю нижча, ніж минулого року. «Але все одно це суттєві об'єми, які дозволять нам забезпечити продовольчу безпеку в Україні та зберегти статус великої експортної країни», - сказав Петрашко.

До відома, у 2019 році українські аграрії провели збирання зернових та зернобобових культур на площі 15,2 млн га та зібрали 75,2 млн тонн зерна при середній врожайності 49,5 ц/га.

Як повідомлялося, українські аграрії можуть втратити до 25% врожаю через весняні заморозки.

Також супутниковий моніторинг дає невтішні прогнози урожаю для України, бо через засуху у квітні постраждали озимі у південних регіонах. 

«Главком» вперше написав про ймовірний брак продовольства в Україні ще місяць тому у матеріалі «Чи буде хліб? ООН попереджає – Україна не чує».

     

     

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: