У Мінсоцполітики порахували, скільки на сьогодні людей отримують субсидії

У Мінсоцполітики порахували, скільки на сьогодні людей отримують субсидії

Наразі процес призначення субсидій триває

На сьогодні в Україні понад 4 млн сімей субсидіантів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

Зокрема, Рева зазначив, що зазвичай кількість людей, які в опалювальний сезон отримували субсидію, визначають в кінці квітня.

«Минулого року це було 6,9 млн сімей, на сьогоднішні їх понад 4 млн. Але процес призначення субсидій триває. Якщо порівнювати цифри грудня 2018 року до грудня 2017 року, вони відрізняються приблизно на один мільйон людей», - підкреслив він.

Він також пояснив, що цифри відрізняються в зв'язку з тим, що не всі звернулися за субсидіями на новий опалювальний сезон.

«Наприклад, у нас було 923 тисячі домогосподарств, які показували "нульові" доходи. І раніше їм питання не задавали. Але зараз, коли ми попросили пояснити, за рахунок чого вони живуть, не всі вирішили, що їм потрібні субсидії», - додав Рева.

Раніше віце-прем'єр Павло Розенко заявив, що отримувачі субсидій споживають вдвічі більше газу.

Говорячи про монетизацію субсидій, віце-прем'єр зазначив, що даний механізм непростий і має свої ризики. Зокрема, він відзначив можливість того, що люди, які отримують готівкою субсидії, можуть не платити за комунальні послуги. Для виключення таких випадків уряд має намір в найближчий місяць розробити певні заходи та затвердити їх постановою. «І з 1 березня люди отримають перші кошти на субсидії», - резюмував Розенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: