У МінТОТ хочуть запровадити санкції проти хімкомпаній через діяльність в Криму

У МінТОТ хочуть запровадити санкції проти хімкомпаній через діяльність в Криму

Міністерство підготувало пропозиції про застосування санкцій до низки юридичних осіб

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) пропонує ввести санкції проти компаній, які сприяють виробництву хімічної продукції в анексованому Криму і проводять її реалізацію. 

Про це повідомила прес-служба відомства.

«Міністерство підготувало пропозиції про застосування санкцій до низки юридичних осіб, які сприяють виробництву хімічної продукції на території тимчасово окупованої АР Крим всупереч чинному законодавству України, і тих, які здійснюють реалізацію такої продукції на території інших країн», - йдеться в повідомленні міністерства.

Зараз під санкціями вже знаходиться російська компанія «Титанові інвестиції», яка виробляє хімічну продукцію в місті Армянськ.

У перелік компаній, щодо яких пропонується застосувати санкції, відносяться: 

  • «Летан Інвестментс Лімітед» (Кіпр), 
  • ТОВ «Тітанактів» (РФ), 
  • ТОВ «Центр оптимальних технологій» (РФ), 
  • «Охна Холдінгс Лімітед» (Кіпр), 
  • ТОВ «Хімкомснаб» (РФ), 
  • «Толексіс Інтерпрайзіз ейдж» ( Швейцарія).

«Введення санкцій до всіх причетних юридичних осіб унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами ЄС», - зазначили у МінТОТ.

Відомство вже підготувало і направило відповідний проект розпорядження в органи державної влади. Надалі його винесуть на розгляд уряду і Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, у ніч на 24 серпня в окупованому Росією Криму, в місті Армянськ, де розташований завод «Титан», стався викид невідомої отруйної речовини. Хімічне забруднення через викиди заводу «Титан» було зафіксовано також на Херсонщині.

Згодом кримський «Титан» призупинив свою роботу, а з Армянська вивезли всіх дітей шкільного та дошкільного віку.

У вересні повідомлялося, на півночі окупованого Криму знову зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин в повітрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: