У «Приватбанку» частка непрацюючих кредитів становить 84,5%

У «Приватбанку» частка непрацюючих кредитів становить 84,5%
Банк хоче напрацювати практичний досвід роботи з токсичними клієнтами

Мова більшою мірою йде про проблеми штрафів і пені

У «Приватбанку» частка непрацюючих кредитів становить 84,5%. Про це в коментарі для DT.UAсказав голова наглядової ради «Приватбанку» Енгін Акчакоча.

«У «Приватбанка» частка непрацюючих кредитів становить 84,5%, і ми розуміємо, що вирішити цю проблему наявним інструментарієм неможливо. Ми проводили багато консультацій та аналітичної роботи, прораховували варіанти і витрати, у тому числі на роботу колекторів. Запропонована програма реструктуризації — не поступка сотням тисяч клієнтів, а чіткий прорахунок економічно виправданого алгоритму роботи фінансової установи, виходячи з оцінки фінансового стану позичальника та перспектив юридичної роботи із заборгованістю», — сказав він.

За його словами, мова більшою мірою йде про проблеми штрафів і пені, що накопичилися, обсяг яких багаторазово перевищує суму самих кредитів і нарахованих відсотків. Це кошти, які неможливо стягнути з позичальника через його фінансовий стан або відсутність застав. Наявність таких зобов'язань лише спотворює реальний фінансовий стан банку.

«Я б дуже стримано говорив про економічний ефект запропонованої програми: коли вона буде імплементована, «Приватбанк» зменшить портфель проблемних роздрібних кредитів на 10%. Для нас важливішими є створення якісно нових методик і практик, напрацювання практичного досвіду роботи з токсичними клієнтами, що називається, «в польових умовах», і, нарешті, нам важливий зворотний зв'язок з боку інших банків, насамперед державних. Ми даємо їм сигнал: немає нерозв'язних проблем, якщо ці проблеми розглядаються належним чином і адекватно», — зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, за останні два місяці державні суди ухвалили 19 рішень на користь Національного банку України на загальну суму 947 млн гривень у суперечках зі структурами, пов'язаними з екс-акціонером «Приватбанку» Ігорем Коломойським

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: