Україна і Нідерланди співпрацюватимуть у сфері відновлюваної енергетики

Україна і Нідерланди співпрацюватимуть у сфері відновлюваної енергетики

Країни будуть впроваджувати «зелену» енергетику

Україна та Нідерланди підписали Меморандум про взаєморозуміння у сфері відновлюваної енергетики. Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

Як зазначається, сторони зустрілися для підписання Меморандуму у місті Утрехт, Нідерланди. Українську сторону представляв голова Держенергоефективності Сергій Савчук, Нідерланди - директор Нідерландського агентства підприємництва Барто Пірсма.

У рамках підписаного документа сторони взяли на себе зобов'язання обмінюватися інформацією стосовно кращих практик впровадження «зеленої» енергетики і механізмів їх фінансування.

«Держенергоефективності розширює міжнародне співробітництво. У нас вже є налагоджені зв'язки з такими країнами, як Фінляндія, Данія, Словаччина та іншими. Співробітництво з Нідерландами дозволить залучати нідерландські інновації та інвестиції, особливо для проектів з біоенергетики», - відмітив Савчук.

Нагадаємо, Верховною Радою України (ВР) 5 грудня, прийнято Закон «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA)».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: