Україна продовжить виконувати свої зобов'язання перед кредиторами в повному обсязі, - Кабмін

Україна продовжить виконувати свої зобов'язання перед кредиторами в повному обсязі, - Кабмін

Незважаючи на нові виклики, уряд не бачить жодних підстав для реструктуризації державного боргу і закликає не спекулювати на темі боргової політики

Україна продовжить виконувати свої зобов'язання перед кредиторами в повному обсязі. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Кабінету міністрів.

«Незважаючи на нові виклики, уряд не бачить жодних підстав для реструктуризації державного боргу і закликає не спекулювати на темі боргової політики», - йдеться в ньому.

Зазначається, що Україна входить в турбулентні часи з набагато більш сильною позицією, ніж це було під час попередніх криз: міжнародні резерви на найвищому за останні роки рівні, інфляція - рекордно низька, державний бюджет - збалансований, а показник державного боргу до ВВП впав до рекордно низьких 44,3%.

Незважаючи на складну ситуацію, яка склалася в зв'язку з поширенням коронавірусу, Міністерство фінансів продовжує реалізовувати Середньострокову стратегію управління державним боргом, має в своєму розпорядженні диверсифіковані джерела залучення коштів для фінансування державного бюджету і продовжить виконувати свої зобов'язання перед кредиторами в повному обсязі.

Зазначимо, що Кабінет міністрів має намір створити стабілізаційний фонд для підтримки громадян і бізнесу в 200 млрд гривень і почав переговори з міжнародними партнерами про реструктуризацію державного боргу.

Як повідомлялось, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що держава виплатить українцям, які залишилися без роботи або не зможуть працювати через карантин, фінансову допомогу в установленому законодавством розмірі з так званого стабілізаційного фонду, який сформують найближчим часом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: