Україна стрімко нарощує експорт яблук у ЄС

Україна стрімко нарощує експорт яблук у ЄС

Україна експортувала в країни Євросоюзу вже 9,2 тис. тонн яблук

Зниження виробництва яблук в ЄС в поточному сезоні дозволяє Україні стрімко нарощувати поставки цієї продукції на європейські ринки. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти» з посиланням на дані митної статистики.

Згідно з офіційними звітами, за липень-січень сезону-2017/18 Україна експортувала в країни Євросоюзу 9,2 тис. тонн яблук. Для порівняння, за вказаний період сезону 2016/17 експорт українських яблук в ЄС ледь перевищував 1 тис. тонн, причому, в даному випадку мова йшла про фрукти для подальшої переробки.

Проте, головним покупцем українського яблука все ще залишається Білорусь, яка також активно нарощує обсяги імпорту цієї продукції. За липень-січень нинішнього сезону Україна відвантажила в зазначеному напрямку 11,4 тис. тонн яблук, а це в 1,6 рази більше, ніж за аналогічний період попереднього сезону.

Всього ж за 7 місяців сезону-2017/18 Україна експортувала 21 тис. тонн яблук, що в 2,3 рази більше, ніж з липня по січень минулого сезону. Тільки в січні цього року експорт українського яблука досяг 4,2 тис. тонн, тим самим перевищивши показники за аналогічний місяць роком раніше в 1,8 раза.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив створення Експортно-кредитного агентства у формі ПрАТ і доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі здійснити приватне розміщення його акцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: