Українським військовим підвищили зарплату: кому і на скільки

Українським військовим підвищили зарплату: кому і на скільки
Військовим льотчикам України підвищили зарплати на 10-16 тисяч гривень
фото: Повітряні сили Збройних сил України

Через низьку платню Військово-повітряні сили втрачають кадри

Військовим льотчикам України з січня підвищили зарплати на 10-16 тисяч гривень у рамках першого етапу збільшення грошового забезпечення у Збройних силах. Про це повідомляє Міноборони.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що розвиток військової авіації і протиповітряної оборони є одним з головних пріоритетів. Ці роди військ дуже важливі для оборони України.

За його словами, минулого року бюджет Міноборони вдалося збільшити на 2,5 млрд грн і вони будуть спрямовані на підвищення зарплат. Резніков зазначив, що пілоти отримуватимуть «конкурентні виплати не тільки в середньому по економіці, але й співставні з колегами в інших відомствах сектору національного безпеки та оборони».

У льотчиків Збройних сил найнижчі зарплати серед усіх силових структур. У ВПС це називають однією з головних причин звільнення пілотів. Представник командування ВПС Олег Гавриленко говорив, що у 2019 і 2020 році звільнилося близько 140 людей з льотного складу, а у 2021 році планували звільнитися ще 40 осіб.

У більшості випадків пілоти йдуть до МВС, де зарплати значно вищі.

До слова, «Євросолідарність» вимагає підвищити зарплату правоохоронцям. Полісмени щодня ризикують своїми життями і отримують за це у середньому 13 тис. грн.

На початку вересня ми писали, що в Україні не вистачає понад 17 тис. поліцейських, або 14% від загальної чисельності. Найбільший некомплект у Київській області – 1,3 тисячі одиниць.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: