В «Епіцентрі» поскаржилися на затримку вантажів на митниці

В «Епіцентрі» поскаржилися на затримку вантажів на митниці
Будівельний гіпермаркет «Епіцентр»

Для «Епіцентру» стало «абсолютною несподіванкою» зміна підходів ДФС до визначення митної вартості імпортованих товарів

Будівельний гіпермаркет «Епіцентр К» заявив про проблеми з оформленням імпортних товарів на пунктах пропуску української митниці.

«Для нас стало абсолютною несподіванкою зміна підходів Державної фіскальної служби України до визначення митної вартості імпортованих товарів. Починаючи з другої декади січня 2019 року співробітники митних органів стали безпідставно вимагати істотного підвищення заявленої нами митної вартості ввезених товарів», - повідомили виданню «Інтерфакс-Україна» у прес-службі «Епіцентру».

Згідно з повідомленням, свої вимоги митники пояснюють введенням в дію наказу ДФС, яким вносяться зміни профілів ризику Автоматизованої системи аналізу та управління ризиками, однак більшість суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності пов'язує ситуацію, що склалася з неофіційними введенням фіскальними органами в дію так званих таблиць - переліків мінімальних митних вартостей, які повинні застосовуватися в примусовому порядку, пише ЗМІ.

Видання додає, що «Епіцентр» має намір звернутися до компетентних органів державної влади з проханням дати оцінку відповідності дій посадових осіб ДФС нормам чинного законодавства України.

До слова, у середині січня прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав постанову про реорганізацію ДФС шляхом поділу на Державну податкову та Державну митну служби. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: