В обленерго нема можливості зловживати монопольним становищем, - інвестаналітики

В обленерго нема можливості зловживати монопольним становищем, - інвестаналітики
«Обленерго є природні монополії, тому тут не діє монопольне законодавство в аспекті, що це єдиний постачальник області», - заявив Дмитро Чурін

У власника обленерго нема можливості встановлювати тарифи і ними зловживати, - експерти

Обленерго є природними монополіями і не можуть зловживати монопольним становищем. Таку думку висловили керівник аналітичного відділу ІК Concorde Capital Олександр Паращій і керівник аналітичного відділу інвестиційної компанії Eavex Capital Дмитро Чурін.

За словами експертів, діяльність компаній з розподілу електроенергії була і буде повністю контрольованою і регульованою, відповідно, у власника нема можливості встановлювати тарифи і ними зловживати.

«Це вже за законом є природні монополії. Відповідно, до них пильна увага регулятора, з боку комісії з регулювання електроенергії. Тут не діє монопольне законодавство в аспекті, що це єдиний постачальник області», - заявив Дмитро Чурін.

Олександр Паращій також підкреслив, що в процесі андбандлінга конкурентна діяльність з постачання електроенергії повністю відокремлена від діяльності з її розподілу.

«Ми знаємо, що раніше всі обленерго займалися і розподілом електроенергії, і її постачанням кінцевому споживачу. Зараз продавати електроенергію їм (обленерго, - ред.) заборонено. Тому що продаж електроенергії - це не монопольний бізнес, це конкурентний бізнес. І тому у обленерго немає можливості якимось чином зловживати монопольними становищем», - пояснив Чурін.

Нагадаємо, 4 січня «ДТЕК» заявив про намір сконцентрувати 68,2949% акцій АТ «Одесаобленерго» і 93,9978% ПрАТ «Київобленерго». Договори укладені з відкладальною умовою та будуть завершені після отримання необхідних дозволів державних органів разом з узгодженням антимонопольних органів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: