Військовий флот отримав чотири нових броньованих катери: фото

Військовий флот отримав чотири нових броньованих катери: фото
Введені в дію катери
Фото: dumskaya.net

В Одесі пройшло святкування дня Військово-морських сил

Військово-морські сили Збройних сил України отримали чотири нові броньованих катери «Гюрза-М». Церемонія введення в дію сталася в рамках урочистого святкування Дня ВМС в Одесі.

Катери отримали назви українських міст: «Вишгород», «Кременчук», «Лубни» та «Нікополь». Відразу після церемонії «Гюрзи» вийшли в море для демонстрації тактичних можливостей.

Святкові заходи, присвячені Дню флоту України, пройшли вранці на одеському морвокзалі. Привітати військових моряків зі столиці прибула делегація на чолі з міністром оборони Степаном Полтораком.

Велика група офіцерів і мічманів удостоїлася орденів, медалей та цінних подарунків. Четверо отримали нагородну зброю, а командир Сакської бригади морської авіації полковник Ігор Бедзай отримав з рук міністра оборони нагородний пістолет Стєчкіна.

Міністр оборони Степан Полторак видав 1 липня два накази про кадрові зміни в штабі ВМС України. Він підписав накази безпосередньо на Одеському морвокзалі. Зокрема, контр-адмірал Андрій Тарасов став начальником штабу Військово-морських сил ЗСУ.

Раніше президент України Петро Порошенко привітав особовий склад Військово-морських сил Збройних сил України та подякував йому за відданість військовому обов’язку, мужність та героїзм. Глава держави заявив, що вірить у те, що прапор України на кораблях ВМС знову замайорить у Севастополі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: