Вже сім сотень українців скористались новими правилами НБУ, які дозволяють виводити з України до $50 тис у рік

Вже сім сотень українців скористались новими правилами НБУ, які дозволяють виводити з України до $50 тис у рік

Українці вивели з країни $15,5 млн через електронні валютні ліцензії

Майже сімсот українців вже скористалися новими полегшеними правилами Національного банку України щодо інвестування за кордон. Про це повідомляє видання Finclub.

За даними видання, клієнти українських банків вже вивели з країни $15,5 млн за 650 виданими їм з липня 2017 року електронним ліцензіями. Проте, Нацбанк видав таких ліцензій 692, але не всі українці ними наразі скористалися.

Експерти відзначають зростання попиту на е-ліцензії. Якщо з липня по грудень 2017 роки українці отримали 402 ліцензії, то тільки за I квартал 2018 го - вже 290 дозволів.

Відзначимо, згідно з правилами Нацбанку, одна особа може перерахувати до $50 тис. на рік за кордон. Ці гроші можна перевести для інвестицій, розміщення депозитів, оплати договорів накопичувального страхування життя, покупки акцій і нерухомості. В середньому українці  виводять по $23 тис., але в реальності клієнти або переводять суму, близьку до ліміту, або незначну суму.

Банкіри зазначають, що за валютними ліцензіями до них переважно звертаються чоловіки середнього віку «40 плюс» з високим доходом.

Нагадаємо, 2 лютого повідомлялося, що Національний банк України осучаснив порядок здійснення операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: