Як допомогти бізнесу? Тимошенко розказала свій рецепт

Як допомогти бізнесу? Тимошенко розказала свій рецепт
Тимошенко: Замість кредитування під заставу ми започаткуємо страхування ризиків

Тимошенко розказала, як здешевити кредити для бізнесу

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що у разі приходу до влади її політичної сили бізнес буде забезпечений доступними кредитами без застав. Про це Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі з підприємцями Буковини у Чернівцях.

За словами лідера «Батьківщини», кредити мають надаватися під страхування ризиків.

«Замість кредитування під заставу ми започаткуємо стандартну процедуру, як в усіх країнах, – страхування ризиків. Тобто ми будемо страхувати, а не брати застави. Кредитні ресурси мають становити щонайменше 80% ВВП. Ми створимо монетарну політику, яка щонайменше на 80% покриє ВВП. Економіка тоді почне жити», – цитує політика прес-служба її політичної сили.

За словами Тимошенко, сьогоднішня ціна користування кредитами є непосильною для бізнесу.

«Простий підприємець може взяти тільки короткостроковий кредит і під заставу, під 18-20%. Такі відсотки є просто непосильними. Окрім того, НБУ дає комерційним банкам гроші під 18-20% річних, коли в Єврозоні центробанки дають під 0%», – обурилася вона.

Тимошенко переконана, що низькі ставки рефінансування НБУ комерційних банків можна буде встановити, якщо зупинити «штучну інфляцію».

Лідер партії також виступали за створення ефективної системи іпотечного кредитування для придбання житла людьми: без першого внеску, під 3% і на той термін, на який вирішить родина, – до 30 років. За її словами, держава рефінансуватиме іпотечні ризики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: