Заборгованість споживачів газу в Харківській області сягнула 2,3 млрд грн

Заборгованість споживачів газу в Харківській області сягнула 2,3 млрд грн

Наразі прострочену заборгованість має кожний третій клієнт ТОВ «Харківгаз Збут»

Станом на 1 грудня 2018 року заборгованість мешканців Харкова та області сягнула 2,3 млрд грн. З середини жовтня неплатежі за газ зросли на 500 млн грн. Наразі прострочену заборгованість має кожний третій клієнт ТОВ «Харківгаз Збут».

Згідно з Правилами постачання природного газу та умовами типових договорів – наявність боргу може стати причиною припинення постачання газу в домівки. Крім того, через заборгованість клієнти ТОВ «Харківгаз Збут», які оформили субсидію, ризикують залишитись без державної допомоги. Адже  двомісячний борг за газ, що перевищує 340 грн, є підставою для припинення нарахування субсидії або відмови в її оформленні управліннями соціального захисту.  

«В рахунках за газ, які мешканці Харківської області отримають в поточному місяці, буде виключно інформаційно зазначено борг за минулі періоди, який утворився внаслідок дії занижених норм споживання газу або не приведення обсягів палива до стандартних умов. Ці борги не будуть включені в суму оплати за газ. Проте кожен споживач обов’язково повинен розрахуватись за отримані послуги газопостачання. Розмір платежу зазначається в графі рахунку «до сплати», - зазначила начальник відділу розрахунків ТОВ «Харківгаз Збут» Тетяна Харченко.

В цьому опалювальному сезоні субсидію на газ вже отримали 179 тис. домоволодінь регіону. Це 20% від загальної кількості клієнтів ТОВ «Харківгаз Збут». Газова компанія рекомендує всім малозабезпеченим родинам, які не можуть самостійно оплатити за спожитий енергоресурс, звернутись для оформлення державної допомоги в управління соціального захисту.

Розмір наданої споживачу державної субсидії доводиться управліннями соціального захисту ТОВ «Харківгаз Збут». Після цього субсидія відображається на особовому рахунку споживача.

Щоб не залишитись під час опалювального сезону без газопостачання, ТОВ «Харківгаз Збут» просить боржників розрахуватись за спожитий газ. Адже незалежно від пори року, поставки газу здійснюються за умови сплати за енергоносій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: