Мінфін: на виплату держборгу Україна витратить майже третину бюджету

Мінфін: на виплату держборгу Україна витратить майже третину бюджету
Мінфін дивиться на виконання бюджету цього і наступного року «якщо не з оптимізмом, то принаймні спокійно»

2019 рік - рік найбільшого виклику в історії України з фінансування зовнішнього і внутрішнього боргів, заявили у Мінфіні

На погашення і обслуговування зовнішнього і внутрішнього боргів у бюджеті України на 2019 рік передбачено 417 мільярдів гривень.

Про це розповів заступник міністра фінансів Сергій Верланов, повідомляє прес-служба Мінфіну.

«2019 рік - рік найбільшого виклику в історії України з фінансування зовнішнього і внутрішнього боргів. На їхнє погашення і обслуговування у бюджеті України на 2019 рік передбачено 417 мільярдів гривень. Це майже третина бюджету. Ці борги створені не сьогодні, вони створені попередніми урядами, і по них прийшов, як кажуть американці, pay day. Лютий, травень, вересень – це місяці пікового навантаження», - сказав Верланов.

За його словами, це виклик як для уряду, так і для всієї країни. А нова програма з МВФ і консервативний бюджет на наступний рік – відповідь на ці виклики. В цілому Мінфін дивиться на виконання бюджету цього і наступного року якщо не з оптимізмом, то принаймні спокійно.

«Все, що треба було зробити, ми зробили. Ризики відомі, ми ними управляємо, у нас є план В, план С», - додав заступник міністра.

Раніше повідомлялось, що МВФ зарахує перший транш в рамках нової програми до 25 грудня. 

Також за словами президента Петра Порошенка, до кінця 2018 року Світовий банк може надати Україні гарантії на залучення кредитних коштів, які дозволять збільшити валютні запаси держави до 20 мільярдів доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: