Зеленський обговорив з главою МВФ збільшення допомоги Україні

Зеленський обговорив з главою МВФ збільшення допомоги Україні

Володимир Зеленський та Крісталіна Георгієва обговорили збільшення суми підтримки України з боку МВФ «в час великих викликів для економіки»

Президент України провів «конструктивну» телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою щодо співпраці України з МВФ.

Про це у неділю ввечері повідомляється на сайті глави держави.

«Сторони обговорили фінансово-економічну ситуацію в Україні у зв’язку з поширенням коронавірусу. Володимир Зеленський поінформував очільницю Міжнародного валютного фонду про стан справ у нашій країні та заходи, вжиті для запобігання поширенню Covid-19», - зазначили у пресслужбі

Також співрозмовники обговорили розширення програми співпраці України з МВФ для підтримки подальших реформ у нашій країні та подолання викликів, що стоять перед українською економікою у зв’язку з поширенням коронавірусу, а також кроки щодо імплементації цієї програми.

«Ми обговорили збільшення суми підтримки України з боку Фонду в час великих викликів для економіки, пов’язаних зі світовою пандемією. Україна свідома, що сьогодні потрібно діяти активно та швидко, щоб мінімізувати негативний вплив пандемії та пов’язаних з нею обмежень на економіку й добробут громадян», – наголосив глава держави.

«Мала дуже конструктивну розмову з президентом Володимиром Зеленським і висловила нашу підтримку Україні, оскільки країна стоїть перед величезними викликами у зв’язку з поширенням коронавірусу Covid-19», – зазначила Георгієва.

Сторони також домовилися координувати спільні дії щодо розширення програм підтримки України міжнародними партнерами, зокрема щодо збільшення їхнього обсягу, резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, у МВФ прогнозують, що світова економіка впорається з наслідками пандемії Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: