Звільнення від сплати податку на землю - мінімальний крок для допомоги бізнесу в умовах карантину, - депутат

Звільнення від сплати податку на землю - мінімальний крок для допомоги бізнесу в умовах карантину, - депутат

Нині більшість країн вживають заходи для підтримки бізнесу в умовах кризи

Тимчасове звільнення бізнесу від плати за землю господарюючими суб’єктами до 30 квітня 2020 року, що передбачено законом про зміни до Податкового кодексу, нещодавно проголосовані Верховною Радою, є мінімумом, який можна зробити для допомоги підприємцям в нинішніх кризових умовах. Про це заявила народний депутат України, член фракції «Голос» Леся Василенко.

«Це такий мінімальний крок (звільнення від сплати податку на землю, - ред.) з того, який можна було зробити в умовах, в яких опинилася Україна», - сказала Василенко.

Вона зазначила, що нині більшість країн вживають заходи для підтримки бізнесу в умовах кризи, спровокованої карантинними заходами через коронавірус, і Україна також, зважаючи на нашу економічну ситуацію.

«Україна економічно не в ситуації, в якій заходяться інші, більш розвинені економіки світу, тому ми робимо той мінімум, який можемо, і зокрема ці податкові зміни, які стосуються відтермінування строків для подачі податкових декларацій, які стосуються відтермінування і мораторію взагалі на податкові перевірки до певного періоду часу», - розповіла Василенко.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, член фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко заявив, що на час дії карантину в країні держава має підтримати бізнес, щоб зберегти робочі місця, і в першу чергу - експортоорієнтовані галузі економіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: