В уряді поставили хрест на «нормальному» переписі населення, що планувався на 2020 рік

В уряді поставили хрест на «нормальному»  переписі населення, що планувався на 2020 рік
Для того, щоб запустити повний процес перепису населення і витримати всю процедуру, потрібно півтора року, - міністр

«Перепис населення: через коронавірус ми пропустили вікно можливостей», - міністр Немчінов

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов вважає, що перепис населення традиційними методами неможливо буде провести у 2020 році через пандемію коронавірусу. Про це Немчінов розповів в інтерв’ю «Главкому».  

За словами урядовця, «ми вже точно через епідемію коронавірусу пропустили вікно можливостей».

«Для того, щоб запустити повний процес і витримати всю процедуру, потрібно півтора року. Тому цього року зробити це вже неможливо. Якщо ми доживемо до того, що будемо фінансово спроможні, то можемо скористатися тими механізми, які є зараз і які дозволяють це зробити значно технологічніше, ніж це робилося під час останнього перепису», - стверджує Немчінов.

За словами урядовця, він спілкувався з керівником Державної служби статистики (Ігор Вернер – ред.)і він показав йому «ту методику», за допомогою якої наприкінці минулого року був проведений електронний перепис населення. «Я сам не розумів, як Дмитро (Дубілет – ексміністр Кабінету міністр – ред.) збирався робити оцінку наявного населення на окупованих територіях. В соцмережах багато з цього приводу жартували. Насправді така методика існує», - запевнив міністр.

Немчінов відзначив, що методика, за якою проводився електронний перепис населення України «була розроблена на замовлення ООН, робилася для малонаселених держав і тих держав, де є якісь громадянські конфлікти». «Подібні оцінки робилися в деяких країнах Африки і Афганістані. Я не думаю, що це коректно для наших умов, для урбаністичної забудови Донецької і Луганської області, але ця методика дійсно сертифікована, і вона існує», - ще раз запевнив Немчінов.

Міністр Кабінету міністрів підкреслив, що методику, яку використав Дубілет для «оцінки наявного населення, зокрема, даних мобільних операторів, реєстрів і все інше, то все це цілком верифіковано». «Щоправда треба розуміти, що ця методика дійсно має дуже велику похибку», - зауважив посадовець.

Нагадаємо, наприкінці листопаду минулого року директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи Елла Лібанова розкритикувала заміну повноцінного перепису населення на електроннийпро що заявив міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: