Влада має забезпечити промисловість інвестиціями для проведення екомодернізації, – нардеп

Влада має забезпечити промисловість інвестиціями для проведення екомодернізації, – нардеп

«У кожній країні підприємствам допомагала держава. Треба залучити сьогодні іноземних партнерів для модернізації»

Законопроєкт про зниження промислових викидів №4167 має бути доопрацьований: необхідно встановити реалістичні терміни проведення екомодернізації і передбачити механізми підтримки бізнесу. Про це заявив народний депутат України, член депутатської групи «Довіра» Сергій Шахов.

«Терміни, які ставить міністерство, взагалі неможливі в Україні. По-друге, Європа йшла до цього 30 років, змінюючи і модернізуючи свої системи екологічного забезпечення захисту. Третє. Треба шалені кошти в розмірі 10 мільярдів доларів, а може й більше, а це 250 мільярдів гривень. Таких коштів у підприємців сьогодні немає», – пояснив Шахов.

На його думку, держава має допомогти бізнесу знайти кошти на екомодернізацію, зокрема, через залучення інвесторів і надання прямої підтримки.

«У кожній країні світу підприємствам допомагала держава. Треба залучити сьогодні іноземних партнерів для модернізації цих підприємств. Держава повинна негайно допомогти підприємствам з великим навантаженням…Треба спочатку вирішити це, а потім вже приймати цей законопроєкт», – вважає Шахов.

Раніше президент об'єднання підприємств «Укрметалургпром» Олександр Каленков заявив, що законопроєкт про промислові викиди має бути суттєво доопрацьований: потрібно вдвічі збільшити терміни на екомодернізацію і забезпечити джерела фінансування.

Водночас голова комітету екології та зеленої економіки Федерації роботодавців України Павло Жила наголосив: законопроєкт про зниження промислових викидів має враховувати реальний стан вітчизняної промисловості і передбачати державну підтримку для проведення екомодернізації підприємств, а не просто копіювати європейські норми.

Нагадаємо, 21 травня Верховна Рада вдруге провалила законопроект про запобігання, зменшення та контролю забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності (№4167), його відправили на доопрацювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: