Влада цілеспрямовано робить все, щоб пішли останні інвестори – нардеп про тиск на бізнес

Влада цілеспрямовано робить все, щоб пішли останні інвестори – нардеп про тиск на бізнес

Вся податкова система України – прогнила – Рудик

Українська влада тисне на український бізнес і цілеспрямовано добивається того, щоб з нашої країни пішли останні інвестори. Про це заявила народний депутат Кіра Рудик.

«Держава дивиться на бізнесменів виключно як на дійних корів. Завжди. Ми хочемо, щоб до нас приходили гроші, приходили інвестори. А все, що робить зараз наша влада – все спрямовано на те, щоб звідси люди йшли і забирали свої гроші, виводили свої капітали і йшли звідси. Це обшуки великих компаній!» – наголосила Рудик в ефірі телеканалу «Україна 24».

За її словами, вся податкова система України – прогнила, і податківці не працюють разом з бізнесом над покращенням економічної ситуації, а тільки шукають, у кого ще забрати кошти.

«Ми створили Бюро економічної безпеки, щоб замість того, аби приходили силовики і всіх «обличчям в підлогу», приходили «білі краватки» і казали: «от у нас до вас є зауваження...». Проте туди посадили тих самих людей, які кошмарили бізнес. І світла хороша ідея закінчилася абсолютно нічим. Це моє персональне розчарування», – підкреслила Рудик.

Вона розповіла, що в українських компаніях, де ведуть бізнес за міжнародними правилами, проводяться тренінги про те, як вести себе під час силових обшуків, і це абсурд.

«Величезна проблема України – це тиск на бізнес. У компаній, які працюють повністю вбілу і платять податки, раз на півроку відбуваються тренінги по тому, як себе вести під час обшуків! І це компанії, які є членами Європейської бізнес-асоціації, Американської торгової палати, в ХХІ сторіччі, в Україні! І нічого не змінюється. Тому що держава дивиться на бізнес, як на дійних корів», – резюмувала нардеп.

Раніше народний депутат Ярослав Железняк заявив, що будь-які перевірки в період карантину заборонені, а отже, влада діє незаконно, насилаючи на бізнес податківців та силовиків.

Нагадаємо, у січні податкова служба нарахувала компанії «АрселорМітал Кривий Ріг» нібито податковий борг у розмірі 2,2 млрд грн, а прокуратура заморозила рахунки підприємства – незважаючи на те, що компанія заперечила борг у суді та виграла процес.

Пізніше, з тими самими звинуваченнями, податківці у супроводі СБУ та БЕБ влаштували силові обшуки на ГЗК компанії «Метінвест»: було вилучено техніку та документацію, через що діяльність підприємств була призупинена.

У свою чергу в Європейській бізнес-асоціації заявили, що українська влада має припинити «дивну тенденцію» тиску на бізнес, якщо хоче зберегти довіру та забезпечити зростання українській економіці, а всі спірні питання мають вирішуватися у законний спосіб та за чіткими передбачуваними правилами, єдиними для всіх учасників ринку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: