Азербайджанська компанія побудує три розв’язки на під’їздах до Києва

Азербайджанська компанія побудує три розв’язки на під’їздах до Києва

Будівництво розв’язок забезпечить розвантаження транспортних вузлів

Укравтодор визначив переможця тендера з будівництва транспортних розв’язок на автомобільних дорогах М-05 Київ – Одеса та М-06 Київ – Чоп. За результатами тендерних процедур переможцями визначено Euro-Asian Construction Corporation «Evrascon» (Азербайджан).

Про це повідомляє пресслужба Укравтодору.

«Ще в грудні ми анонсували вирішення цього питання – і ось результат. В цьому сезоні мають бути виконані основні роботи з будівництва трьох розв’язок. Транспортні розв’язки – це не лише розвантаження та пришвидшення маршрутів. Це необхідне безпекове рішення. Саме на цих під’їздах до Києва ситуація ускладнюється стихійною забудовою передмістя, високий показник ДТП, зумовлений недосконалою інфраструктурою», – зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Розв’язки будуть побудовані на трьох ділянках:

  • будівництво транспортної розв’язки на автомобільній дорозі M-05 Київ – Одеса: лот 1, км 15+39;
  • будівництво транспортної розв’язки на автомобільній дорозі M-05 Київ – Одеса: лот 2, км 21+847;
  • будівництво транспортної розв’язки на автомобільній дорозі M-06 Київ – Чоп: лот 3, км 21+767.

9_35

Виконання зазначених робіт передбачено в рамках реалізації проєкту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва» за рахунок коштів позик Європейського інвестиційного банку (ЄІБ)/Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

У рамках проєкту МФО мало бути побудовано 5 розв’язок, але дві з запланованих були виключені з проєкту через відсутність рішення Київради щодо відчуження землі під розв’язки. В результаті перемовин Укравтодору із міжнародними партнерами було досягнуто домовленість про проведення тендера на трьох ділянках.

Будівництво розв’язок забезпечить розвантаження транспортних вузлів на зазначених міжнародних автомобільних дорогах, а також поліпшить безпеку руху в місцях концентрації транспорту на підходах до Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: