Без масок та дистанції: як працюють відкриті нічні клуби Києва (відео)

Без масок та дистанції: як працюють відкриті нічні клуби Києва (відео)
У Києві запрацювали нічні клуби
Фото: скріншот відео ТСН

Попри офіційний дозвіл відкритися наразі ризикнули не більше 10% столичних клубів

У столиці почали працювати нічні клуби. У соцмережах одні люди обурюються світлинами з велелюдних гулянок, а інші бронюють столики онлайн.

У першу суботу після послаблення карантину (від 11 травня - ред.), коли відкрили літні кафе та тераси, журналісти проінспектували, чи дотримуються організатори та відвідувачі правил.

Парковка біля одного з найдорожчих розважальних комплексів столиці з краєвидом на Дніпро заповнена вщент дорогими іномарками. Цей клуб – одне з найулюбленіших місць відпочинку українських зірок, політиків та бізнесменів. Найдешевший коктейль тут коштує 250 гривень. Тут бачили екс-главу Офісу президента Андрія Богдана та зафільмували розваги з дівчатами колишнього очільника української митниці Максима Нефьодова.

У фойє ресторану всіх відвідувачів зустрічають охоронці у масках та рукавичках. Температурний скринінг - обов’язковий. Утім, кількість людей у клубі, як у часи до карантину: у масці – жодного, відстань між гостями інколи сантиметрів п'ять. Вони танцюють, п'ють коктейлі зі скляного посуду та роблять селфі.

Вікна цього приміщення в літні місяці зазвичай відчинені. Цього разу через дощ усе зачинено. Повітря намагаються освіжити вентилятори. Антисептики є тільки на вході в охоронців та на рецепції. У вбиральнях – ні.

Менеджер клубу телефоном виправдовується.

«Внизу при вході антисептик. Загальнодоступні антисептики на кожному столі стоять, в туалетах є антисептики. Приміщення провітрюється, біля сцени двері були відкриті, вікна були розсунуті, відкриті», - каже Олександр Григоренко.

В іншому клубі у центрі столиці влітку на майданчику під наметом не проштовхнутись. Цієї ночі тут не набереться і двох десятків. На вході є антисептик. Маски за бажанням, але гості закладу без них.

В одному з найстаріших та найпопулярніших караоке клубів столиці також є літня тераса, але погана погода і тут заважає відчинити вікна. Людей геть мало. Офіціант без маски та рукавичок одразу пропонує безконтактне меню та маски.

Попри офіційний дозвіл відкритися наразі ризикнули не більше 10% столичних клубів.

В Україні станом на 16 травня 17 858 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 497 летальних, 4906 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 528 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: