Туреччина дозволила українцям в'їзд для лікування

Туреччина дозволила українцям в'їзд для лікування
Тим, хто прибуватиме до країни, в аеропорту робитимуть тест на коронавірус

З 20 травня українці зможуть їхати до Туреччини на лікування

Громадяни низки країн, серед яких Україна, з 20 травня зможуть приїздити до Туреччини як медичні туристи, за умови реєстрації у Міжнародній системі медичного обслуговування USHAŞ та дотримання всіх вимог в рамках протидії поширенню коронавірусу.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на рішення уряду країни.

Визначено перелік послуг, якими зможуть скористатися хворі: ортопедія, травматологія, загальна хірургія, дитяча хірургія, урологія, очні захворювання, кардіологія, онкологія, нейрохірургія, гематологія, репродуктивна терапія, трансплантація органів і кісткового мозку.

«Максимально двом супровідним особам буде дозволено прибувати в країну з одним пацієнтом… Після прибуття в аеропортах їм буде проводитися тест на коронавірус», — йдеться в документі.

Перетинати кордон зможуть лише пацієнти з негативним результатів тесту на коронавірус.

Пацієнт та супровідні особи зможуть уникнути здачі тесту в аеропорту у разі представлення результатів тестування на коронавірус методом ПЛР, зроблених у своїй країні, але не пізніше, ніж за 48 годин до поїздки.

Інформація та документи, що потрібні для попереднього дозволу, будуть опубліковані в USHAŞ.

У медичних установах, де будуть проходити лікування пацієнти з-за кордону, будуть виділятися окремі корпуси або поверхи.

Окрім українців, приїхати до Туреччини на лікування зможуть громадяни Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Іраку, Лівії, Азербайджану, Грузії, Греції, Румунії, Туркменістану, Узбекистану, Казахстану, РФ, Алжиру, Косово, Македонії, Албанії, Боснії і Герцеговині, Сербії, Болгарії, Молдови, Пакистану та ряду інших країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: