Будівництво нового крематорію у Києві застопорилося на стадії проектування

Будівництво нового крематорію у Києві застопорилося на стадії проектування

Будівництво нового крематорію з колумбарієм планувалось здійснити на земельній ділянці біля ТЕЦ-6 ще у 2008 році

У бюджеті Києва передбачено 400 тис. гривень на виконання проектних робіт з будівництва нового крематорію з колумбарієм. Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації у відповіді на запит УНН.

«На пленарному засіданні сесії Київської міської ради від 13 грудня затверджено Програму економічного і соціального розвитку м. Києва на 2019 рік, в якій передбачено асигнування в сумі 400 тис. грн на виконання проектних робіт з будівництва нового крематорію з колумбарієм», - повідомили в прес-службі.

За даними прес-служби, у зв’язку з відсутністю згоди землекористувача земельної ділянки КП «Дарницьке лісопаркове господарство» на її відведення для будівництва нового крематорію з колумбарієм проектні роботи досі не виконувались.

При цьому у відомстві додали, що будівництво нового крематорію з колумбарієм планувалось здійснити на земельній ділянці біля ТЕЦ-6 на вулиці Пухівській. Проект землеустрою щодо відведення ділянки під будівництво об’єкту був розроблений ще 2008 року. Однак він не був погоджений «Київзеленбудом» через розпорядження КМУ від 10 квітня 2008 року, який призупинив вилучення та зміну цільового призначення земельних ділянок.

Як повідомлялося, у Києві триває робота з розширення меж діючих кладовищ – Лісового й Південного.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: