Через масштабну пожежу зона відчуження закрита для відвідування

Через масштабну пожежу зона відчуження закрита для відвідування

Наразі у зоні відкритого вогню немає, спостерігається тління трьох осередків лісової підстилки, трави, повалених дерев та пеньків

Станом на 10:00 середи, 6 червня, у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення продовжуються заходи щодо ліквідації окремих осередків пожежі на загальній площі близько 5 га. Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

У зв'язку з цим зона відчуження закрита для відвідування.

Зазначається, що ситуація контрольована. Відкритого вогню немає, спостерігається тління трьох осередків лісової підстилки, трави, повалених дерев та пеньків.

До гасіння пожежі залучено 35 од. тех. та 150 чол., з них від ДСНС 22 од. тех. та 130 чол.

Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 37 скидів (170 тонн) з них літаками АН-32П здійснено 16 скидів води (128 тонн), вертольотом Мі-8 здійснено 21 скид води (42 тонни).

Радіаційний фон у містах Київ, Чорнобиль та на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває у межах норми.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 5 червня, на території 10-кілометрової зони (район ВРП-330 ДСП ЧАЕС) було виявлено задимлення і загоряння трав'яного покрову та чагарнику. Протягом дня рятувальники продовжували гасіння пожежі із залученням авіації.

Глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що на місці пожежі у Чорнобильській зоні знайдено смолоскипи.

За даними ДСНС, станом на ранок 6 червня в зоні ЧАЕС спостерігаються окремі осередки горіння та задимлення на площі близько 5 га. Станом на 8-му ранку, авіацією ДСНС було скинуто понад 150 тонн води.

У мінекології повідомили, що на території зони відчуження у зв’язку із масштабною пожежею посилено контроль за радіаційною ситуацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: