Директор ломбарду у Києві привласнив 600 тис. грн

Директор ломбарду у Києві привласнив 600 тис. грн

У Києві судитимуть директора філії ломбарду

Столичними правоохоронцями завершено досудове розслідування відносно директора філії ломбарду, який шляхом підроблення документів привласнив понад 600 тис. гривень, що належали закладу.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, будучи директором відокремленої філії ломбарду в Києві, мав доступ до фінансових документів установи та інформацію про її клієнтів. Відтак, використовуючи службове становище, зловмисник підробляв від імені реальних клієнтів договори про отримання ними грошових коштів у позику або під заставу побутової техніки, ювелірних виробів чи іншого майна.

Загалом упродовж 2018-2019 років чоловік склав близько 70 фіктивних договорів, за якими начебто видав клієнтам понад 600 тис. гривень, а насправді привласнив ці кошти та розпорядився ними на власний розсуд.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт відносно директора ломбарду за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) скеровано до Дніпровського районного суду для розгляду по суті.

До слова, Кабінет міністрів України збільшив перелік видів діяльності, якими може займатися бізнес на період карантину. Зокрема, перелік дозволених видів діяльності доповнили роботою ломбардів, кредитних спілок та інших фінансових установ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: