У Києві судитимуть рейдерів, які привласнили садибу Міллера

У Києві судитимуть рейдерів, які привласнили садибу Міллера
Зловмисники заволоділи історичною будівлею по вулиці Гоголівській 
Фото: Григорій Салай

Троє зловмисників є членами однієї сім’ї

Прокуратурою Києва затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно групи рейдерів, які незаконно заволоділи історичною будівлею по вулиці Гоголівській в центрі Києва, відомою як садиба Міллера.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Встановлено, що у 2017 році троє осіб, які є членами однієї сім’ї, за допомогою підроблених документів незаконно відчужили цю будівлю з комунальної власності та внесли до статутного фонду належної їм фірми як об’єкт незавершеного будівництва.

Внаслідок фіктивної оборудки територіальну громаду Києва було незаконно позбавлено об’єкта нерухомості вартістю 9,3 млн гривень, а також земельної ділянки, на якій він розташований.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі обвинувальний акт відносно зловмисників скеровано до суду для розгляду по суті.

Крім того, з метою захисту інтересів держави в особі територіальної громади Києва за клопотанням прокурора на історичну будівлю накладено арешт із забороною вчинення будь-яких правочинів.

Будівництво будинку на Гоголівській, 32а, замовив 1890 року німецький купець Бернард Міллер. Місцем обрав Солдатську слобідку, яка виникла як поселення відставних військових і нині є історичною місцевістю. У 1912 році Міллер передав будинок міській управі під училище. У радянські часи приміщення використовувалося як звичайний житловий будинок. 
Садиба вціліла під час Другої світової війни, але ледь пережила 90-ті. Будівлю визнали аварійною 1991 року, але люди там проживали ще 20 років. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: