«Дорого опалювати»: мільярдер Захур пояснив, чому закриває «Кінопанораму»

«Дорого опалювати»: мільярдер Захур пояснив, чому закриває «Кінопанораму»
Мохаммад Захур вирішив закрити кінотеатр «Кінопанорама»
Фото: Главком

Захур міг би залишити кінотеатр, але із залом не на 400, а на 20–25 місць

Мільярдер, громадянин Великої Британії пакистанського походження, власник групи компаній ISTIL Мохаммад Захур вирішив закрити кінотеатр «Кінопанорама», оскільки він став збитковим. Про це бізнесмен пояснив в інтерв’ю «Главкому».

«Коли ми купували його дев’ять років тому у нас не було ніяких зобов'язань взагалі, тим більше, тримати його як кінотеатр. Але протягом цього часу ми утримували це збиткове підприємство. Як тільки ми вирішили його перепрофілювати, виявилось, що всі інтелектуали та інтелігенція без «Кінопанорами» жити не можуть. Але коли у нас йшло арт-хаусне кіно, ми мали один-два, максимум три відвідувачі. Тобто в залі на 400 місць у нас було три глядачі на сеанс. Скільки це можна було продовжувати?» - розповів Захур.

Він зазначив, міг би залишити кінотеатр, але із залом не на 400, а на 20–25 місць з усією старою атрибутикою і музейними експонатами.

«Я міг би це залишити, якщо б на ці сеанси дійсно був попит і не треба було б опалювати весь кінотеатр, коли там будуть сидіти кілька чоловік», - сказав мільярдер.

Він зізнався, що збирався закрити кінотеатр ще раніше, але «війна дуже багато змінила». «У нас вже є готовий проект готелю, з дозволами і з усім іншим. Але народ перестав сюди їздити, тож навіщо будувати готель, якщо ніхто не їде? Ось тільки тепер туристичний потік знову відновився. Але ми так до кінця і не вирішили, що саме хочемо зробити. Готелів багато з'являється і ми не знаємо, чи варто робити ще один. На жаль, поки сюди їздить мало бізнесменів, тому п'ятизіркових готелів більше не потрібно. Той же Fairmont стоїть порожнім. Один Hayat працює нормально. Hilton теж так нічого. Поки ще є місце для готелів в комбінації з конференц-залами. Туристи, які сюди їдуть – небагаті. Поляки, турки, європейці їдуть погуляти, випити, подивитись на красивих жінок. Вони не можуть собі дозволити п'ятизірковий готель. Завдяки цьому туристу дві-три зірки вже заповнюються добре, тому нормальна людина вже хоче потрапити в чотири-п’ять», - пояснив Захур.

За його словами, хоча кінотеатр закрили, але демонтажні роботи там ще не починаються.

«Як кінотеатр він закритий, але у нас були певні зобов'язання перед іншими організаторами, які будуть проводити там заходи», - додав бізнесмен.

Нагадаємо, кінотеатр «Кінопанорама» припинив кінопрокат з 1 жовтня

Власник кінотеатру «Кінопанорама», група компаній ISTIL Group Мохаммада Захура, вирішила закрити кінотеатр «Кінопанорама» для проведення капітального ремонту.

Пізніше стало відомо, що на місці столичного кінотеатру «Кінопанорама», який закрився 30 вересня, буде побудований тризірковий готель.

Готель буде носити назву «Панорама». Оприлюднено проект тризіркового готелю.

Читайте матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: