Думайте головою! Кличко обурений безвідповідальною поведінкою киян під час карантину

Думайте головою! Кличко обурений безвідповідальною поведінкою киян під час карантину
Під час карантину кияни продовжують виїжджати компаніями на шашлики
Фото: Главком

Віталій Кличко закликав киян не виходити на пікніки і не виводити дітей на майданчики

Мер Києва Віталій Кличко жорстко звернувся до киян і закликав мешканців столиці дотримуватись обмежень, запроваджених містом та урядом, щоб упередити поширення коронавірусу. Про це Кличко заявив під час онлайн-пресконференції.

Він зауважив, що нерозумно думати, що сьогодні загроза інфікування коронавірусом стосується, кого завгодно, але не вас особисто.

«Є свідомі кияни. А є чимало тих, до кого не дійшло! Я не прошу і не рекомендую! Подумайте, нарешті, головою! Коли вас закликають обмежити контакти і залишатися вдома, задля вашої ж безпеки, ви компаніями вивалюєте на пікніки, ви влаштовуєте аншлаги на дитячих майданчиках, ви відмовляєтеся від обсервації, повернувшись літаками в умовах закритого повітряного простору! Ви смієтеся і не вірите, і чомусь думаєте, що пронесе!» - наголосив Кличко.

Він зауважив, що у разі масштабного поширення коронавірусу, жодна система охорони здоров'я не впорається з тисячами хворих в лікарнях, і не тільки в Україні.

«Подивіться на Італію, де лікарі вирішують, кого рятувати, а кого ні…Подивіться й на інші країни, де гроби вивозять сотнями і спалюють без прощань і церемоній. Я говорю без перебільшень: якщо продовжаться ці шатання і тусовки, ці поїздки натовпами на «природу» - нас чекатиме велика катастрофа! З вини легковажних людей, що не дотримуються обмежень. Що нехтують своєю безпекою і безпекою людей, які поруч», - заявив Кличко.

Він також підкреслив, що вірус вражає не тільки літніх людей. У столиці вже два випадки захворювання дітей. Серед хворих - чимало молодих людей. Деякі пацієнти, трохи старші за 30 років, - у тяжкому стані.

«Я закликаю всіх! Припиніть перебувати в ілюзіях і осягніть реалії! Уберегти себе – це вберегти своїх близьких, коло свого спілкування, багатьох інших людей», - звернувся до киян Кличко.

Як повідомляв «Главком», 29 березня у столиці люди збиралися на богослужінняцерквах. Вони стоять на вулиці, не дотримуючись дистанції. Тим часом діти гралися на майданчиках, розташованих поблизу церков.

Станом на 10:00 30 березня, у Києві підтверджено 102 випадки COVID-19.

Нагадаємо, столична влада узагальнила перелік обмежень, регламентів та рекомендацій на період надзвичайної ситуації в місті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: