Голосіївський проспект хочуть розширити за рахунок парку

Голосіївський проспект хочуть розширити за рахунок парку

Урбаністи ж упевнені, що таке рішення проблеми створює колапс в центрі столиці.

У Києві назріває скандал через Голосіївського проспекту. Влада хоче розширити його до восьми смуг замість нинішніх чотирьох за рахунок земель Голосіївського національного природного парку. Екологи та місцеві жителі проти, а влада обіцяє, що проведуть громадські слухання.

Влада Києва хоче розширити проїжджу частину Голосіївського проспекту, який упирається в проспект Глушкова, з нинішніх чотирьох смуг до восьми, з одночасним будівництвом підземних переходів під новим автобаном. «Голосіївський проспект повинен бути реконструйований і стати зручною швидкої магістраллю безперервного руху», - заявив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

У парку немає чітких меж

На його думку, таким чином місто може ліквідувати затори на даній ділянці. Втім, Сагайдак уточнив: розширення проспекту - лише один з передбачуваних варіантів. «Питання на стадії обговорення, ми проведемо громадські слухання і лише після цього виберемо оптимальний для міста варіант», - сказав він «Вістям».

Правда, проблема в тому, що з одного боку проспекту - Голосіївський парк, частиною якого доведеться пожертвувати заради нової дороги. А змінювати кордони національного парку, згідно із законом, можна тільки указом президента.

За словами директора КП «Київський центр розвитку міського середовища» Дениса Півнєва, проїжджу частину Голосіївського проспекту можна розширити таким чином, щоб не постраждав Голосіївський парк. «Вісім смуг - не впевнений, а шість точно поміститься», - каже нам Півнев, уточнивши, що парк не має чітких затверджених меж.

«Теоретично можна залишити площу Голосіївського парку в нинішніх розмірах за рахунок зміщення його передбачуваних меж в бік, наприклад, Конча-Заспи. У будь-якому випадку зелені насадження не постраждають», - зазначив він.

Експерт Ради з урбаністики Григорій Мельничук вважає, що з розширенням Голосіївського проспекту транспортна ситуація в Києві тільки погіршиться. З'являться додаткові смуги - і на проспект хлине ще більший потік авто, який зупиниться на Либідській площі. В результаті ми отримаємо транспортний колапс у центрі.

Де в Києві жити добре. Голосіївський район: наздоганяє за цінами Печерськ і дає відсіч мерам
«Оптимальний варіант розвантажити Голосієво - зробити рух на проспекті одностороннім в напрямку центру, а паралельну йому вул. Васильківську - односторонньої в сторону ВДНГ. Ми отримаємо по чотири смуги в кожному напрямку, що буде ефективніше і дешевше, ніж будівництво магістралі», - сказав Мельничук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: