Кличко пообіцяв, що за п'ять років збудує меморіальний центр жертв Бабиного Яру

Кличко пообіцяв, що за п'ять років збудує меморіальний центр жертв Бабиного Яру

До 80-ї річниці трагедії мер Києва зробить усе, але меморіал буде

Сьогодні в Музеї Тараса Шевченка відбулася церемонія підписання декларації про наміри створення Меморіального центру пам’яті жертв Голокосту «Бабин Яр».

Під час заходу мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що до 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру меморіал буде збудовано.

«Ми зробимо все, щоб Меморіальний центр пам’яті жертв Бабиного Яру було створено у Києві до 80-ї річниці трагедії», – заявив Кличко.

Також мер столиці нагадав, що лише за два дні, 29-го та 30 вересня 1941 року, у Бабиному Яру розстріляли майже 34 тисячі євреїв. А згодом Бабин Яр став місцем постійних масових розстрілів і, за даними істориків, у Бабиному Яру було розстріляно понад 100 тисяч людей – євреїв, ромів, українців.

«Бабин Яр – це трагедія світового масштабу, і ми повинні зробити все, щоб така дикість не повторилася ніколи. Щоб не було місця для фашизму і нацизму, для расизму і ксенофобії», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва зауважив, що про ці болючі і страшні сторінки історії треба згадувати не лише напередодні трагічної дати, а пам’ятати про це щодня і не замовчувати, як це робилося за радянських часів. Віталій Кличко наголосив, що досі, стільки років, не зроблено нічого, аби створити в Україні меморіал та увічнити пам’ять про загиблих.

«І я не відмовлюся від своїх намірів. Одна з моїх місій як мера Києва – реалізувати проект створення меморіалу пам’яті жертв Бабиного Яру», – сказав міський голова.  

Нагадаємо, що мер із депутатами Київради сьогодні з ранку вшановував пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: