Кличко закликав розслідувати сутички на будівництві на Татарці

Кличко закликав розслідувати сутички на будівництві на Татарці
Протистояння на земельній ділянці на Татарці 

Мер також закликав депутатів працювати, а не влаштовувати шоу, зриваючи сесію

Правоохоронні органи повинні всебічно розслідувати події, що сталися під час протистояння на земельній ділянці на Татарці у Києві. І всі без виключення винні мають понести відповідальність. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, інформує його прес-служба.

«Я переконаний, правоохоронні органи, які порушили справу, повинні розслідувати її всебічно та відкрито. І чому та хто побив депутата. І що робили та які дії чинили на майданчику депутати. Хто жбурляв пляшки із запальною сумішшю та хто кого бив», - підкреслив міський голова.

Кличко зауважив, що громадськість і ЗМІ мають бути поінформовані про хід розслідування та з‘ясовані під час розслідування деталі події. «А всі без виключення винні в безладах повинні бути притягнуті до відповідальності», - наголосив міський голова.

Водночас мер Києва закликав припинити всі спекуляції відносно земельної ділянки, на якій сталися сутички. За словами Кличка, ця земельна ділянка була надана більше 10 років тому в оренду торговому представництву Таджикистану на основі міждержавної угоди. Крім того, додав мер Києва, рік тому Київрада продовжила договір оренди, а гаражі, які стоять на цій землі, розміщені там незаконно. «І в мене питання: що там захищали депутати? Не треба чинити провокацій!» - підкреслив він.

Безвідповідальними назвав мер і сьогоднішні дії фракції «Свобода», депутати якої заблокували засідання Київради. Кличко закликав депутатів Київради працювати в інтересах Києва і киян, а не влаштовувати безлади. «Не це потрібно людям, а конкретні справи і втілені зміни. А депутати повинні працювати, а не влаштовувати шоу, зриваючи сесію», - наголосив Кличко.

Нагадаємо, йдеться про зіткнення на вул. Половецька, 25-27, де торгове представництво Таджикистану має намір побудувати висотку на місці гаражів місцевих жителів. 9 березня там жорстоко побили депутата-мажоритарника Верховної Ради Юрія Левченка («Свобода») і депутата Київради з цієї фракції Святослава Кутняка. Вони намагалися перешкодити знесенню гаражів.

А пізніше з'ясувалося, що їх побили представники ТОВ «Корпоративна безпека». Цю фірму запросив для охорони підрядник КП «Київблагоустрій» - ТОВ «Вістекс-Компані» (фірма, підозрювана в розкраданні бюджетних коштів, що виділяються на демонтаж кіосків).

Антикорупційна комісія Київради 12 березня 2018 року зажадала від мера Києва на час проведення розслідування відсторонити від займаних посад в.о. директора КП «Київблагоустрій» Андрія Андрєєва і директора Департаменту благоустрою КМДА Андрія Фіщука. У МВС депутати просили відкрити кримінальне провадження, а у генпрокурора Юрія Луценка - взяти під контроль хід розслідування.

Сьогодні, 15 березня, на засіданні Київради представники фракції ВО «Свобода» забрали мікрофон у мера Києва Віталія Кличка, вимагаючи, щоб вступне слово сьогодні виголосив глава їх фракції Юрій Сиротюк. Столичного міського голову почали звинувачувати в залученні найманців для побиття людей, які протестують проти незаконних будівництв

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: