На Різдво у Ставропігії Вселенської Патріархії у Києві відбудеться перше богослужіння

На Різдво у Ставропігії Вселенської Патріархії у Києві відбудеться перше богослужіння
Літургію в Андріївській церкві очолив екзарх Іларіон
Фото: Главком

Очолить богослужіння: «Екзарх Вселенського Патріарха Варфоломія в Україні — єпископ Іларіон (Рудник)»

На Різдво, 7 січня о 9:30 відбудеться Різдвяне Богослужіння у Андріївській церкві - Ставропігії Вселенської Патріархії в Україні.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

«Це перше богослужіння у Ставропігії — представництві Вселенського Патріарха Варфоломія у Києві після надання Православній Церкві в Україні Томосу про Автокефалію», — вказано у повідомленні.

Також у прес-службі наголосили, що очолить богослужіння: «Екзарх Вселенського Патріарха Варфоломія в Україні — єпископ Іларіон (Рудник)».

«Після Богослужіння журналісти матимуть змогу поспілкуватися з Екзархом Вселенського Патріарха. Єпископ Іларіон розповість про те, як далі відбуватимуться богослужіння у Київській Ставропігії та, як буде організовано у ній праця та служіння», — додали у прес-службі.

Як відомо, 13 грудня в Андріївській церкві у Києві відбулося перше служіння Вселенського патріархату. Літургія відбулася за участю митрополита Гальського Еммануїла.

Нагадаємо, Кабінет міністрів передав Андріївську церкву в Києві у постійне користування Вселенського патріархату. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду 28 листопада.

Вселенському патріархату безкоштовно передали основне приміщення церкви, купольну частину і стилобат (верхня частина ступеневого цоколя храму, або цокольний поверх) на 1 і 2 поверхах.

Читайте також матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: