Напад на ромів у Києві: поліція відкрила провадження

Напад на ромів у Києві: поліція відкрила провадження
Невідомі спалили намет ромів
Фото: Diana Butsko. Facebook

Поліція розшукує зловмисників і постраждалих

Столична поліція розпочала кримінальне провадження за фактом публікації в мережі щодо неправомірних дій відносно ромів на вулиці Саперно-Слобідській у Голосіївському районі Києва.

Наразі слідством встановлюються особи, причетні до даної події, повідомляє пресслужба поліції Києва.

Правоохоронці вже поспілкувалися з автором публікації та отримали відповідні свідчення. Зараз поліцейські встановлюють самих потерпілих. До цієї роботи долучилися автор публікації та волонтери.

На підставі зібраних даних слідчим відділом Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, що поєднано з насильством) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Зусилля правоохоронців направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння даного правопорушення та розшуку потерпілих.

«Якщо ви стали свідком інциденту, володієте будь-якою корисною для слідства інформацією, просимо звернутися до Голосіївського управління поліції для надання свідчень (м. Київ, вул. Голосіївська, 15) або телефонувати на спецлінію 102», - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 29 квітня у Голосієві невідомі підпалили намет, в якому жили четверо ромів із Закарпаття. Про це розповіла волонтерка, представниця Спільноти святого Егідія Віта Зіневич, яка приносила ромам їжу.

У Голосіївському управлінні повідомили, що на місце виїжджала патрульна поліція, але не відкрила провадження, оскільки роми не наполягали на цьому. Заступник начальника слідчого управлення Голосіївської поліції Максим Бондаренко розповів, що правоохоронці шукають постраждалих, щоб відкрити провадження за їх заявою. Волонтерам невідомо, де зараз перебувають постраждалі, оскільки після нападу вони переїхали.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: