Побили, знищили намет і документи. У Києві заявили про напад на ромів

Побили, знищили намет і документи. У Києві заявили про напад на ромів
Фото: Диана Буцко

За словами волонтерів, нападники розпорошили на ромів нервово-паралітичний газ

На вулиці Великій Китаївській у Києві вранці 29 квітня підпалили намет, в якому жили четверо ромів із Закарпаття. 

Про це Громадському розповіла волонтерка, представниця Спільноти святого Егідія Віта Зіневич.

Волонтерка Спільноти Святого Егідія Віта Зіневич приносила ромам їжу. 1 травня Зіневич зустріла ромів неподалік від місця події. Вони розповіли, що на них напали двоє молодих людей, які почали розпорошувати паралітичний газ. 

«Анжела (ромська жінка, – ред.) розповіла, що просила, щоб на неї не бризкали газом, оскільки вона вагітна. На що нападники їй відповіли, що, таких як вона, ґвалтувати треба», – говорить волонтерка.

За словами Зіневич, роми після цього вибігли на вулицю і почали кликати на допомогу, а нападники почали бити дошкою ромського чоловіка Руслана.

5ead987d1e79f.

Анжела і волонтерка Віта Зіневич до напад/Фото: Диана Буцко

«Мене найбільше вразило те, що навпроти – багатоповерхівка, але ніхто не викликав поліцію. Хтось точно мав бачити стовп диму», – впевнена Зіневич.

Наталя, яка працює двірником у сусідньому будинку, розповідає, що о п’ятій ранку до неї прибіг Руслан «в одних трусах» з проханнями викликати поліцію, оскільки на них напали. 

У Голосіївському управлінні повідомили, що на місце виїжджала патрульна поліція, але не відкрила провадження, оскільки роми не наполягали на цьому. Заступник начальника слідчого управлення Голосіївської поліції Максим Бондаренко розповів, що правоохоронці шукають постраждалих, щоб відкрити провадження за їх заявою. Волонтерам невідомо, де зараз перебувають постраждалі, оскільки після нападу вони переїхали.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: