НКРЕКП схвалила тарифи для «Київтеплоенерго»

НКРЕКП схвалила тарифи для «Київтеплоенерго»

Остаточний тариф на теплову енергію буде встановлювати КМДА

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила з 1 серпня тариф для комунального підприємства Київської міської державної адміністрації «Київтеплоенерго» на виробництво теплової енергії, яка використовується для надання населенню послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води 784,58 грн/Гкал (без ПДВ). Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії 14 червня, передають Українські Новини.

Після цього проект рішення буде винесено на громадські слухання.

Згідно з обґрунтуваннями до видачі ліцензій, «Київтеплоенерго» планує здійснювати виробництво електричної та теплової енергії на телплоелектроцентралях (ТЕЦ): ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 (обидві - Київ).

У проекті рішення також зазначено, що тариф на відпуск електричної енергії буде на рівні 182,93 коп./кВт-годину; на виробництво теплової енергії для надання релігійним організаціям послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води - 479,06 грн/Гкал, установам, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів - 1171,89 грн/Гкал і для потреб інших споживачів - 1 181,05 грн/Гкал.

Остаточний тариф на теплову енергію, який включає в себе не тільки тариф на виробництво, а ще й тариф на транспортування та постачання теплової енергії, буде встановлювати КМДА.

Нагадаємо, «Київтеплоенерго» планує з 1 серпня 2018 року взяти в управління міські ТЕЦ Києва - ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Щоб отримати ліцензію і тарифи на відпуск тепла і електроенергії, КП подало пакет документів до НКРЕКП. 

Для «Київтеплоенерго» пропонувалося встановити тариф на відпуск електроенергії 182,91 коп./1 кВт (без ПДВ). За цим тарифом КП буде продавати електроенергію оптовому покупцеві ДП «Енергоринок».

Тариф на виробництво тепла і гарячої води для населення - 784,58 грн за 1 Гкал (без ПДВ); для релігійних організацій - 477,19 грн за 1 Гкал (без ПДВ); для державних і місцевих бюджетних організацій - 1187,20 грн за 1 Гкал (без ПДВ); іншим споживачам - по 1186,56 грн за 1 Гкал (без ПДВ).

Читайте також матеріал «Главкома» «Розлучення з Ахметовим», або Чому у Києві немає гарячої води?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: