Під Києвом виявлено п’ять небезпечних дитячих майданчиків

Під Києвом виявлено п’ять небезпечних дитячих майданчиків

Небезпечні майданчики виявлено на території Мархалівської сільської ради Васильківського району

Прокуратура Київщини виявила ще п'ять небезпечних дитячих майданчиків у Васильківському районі області. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що органи прокуратури Київської області продовжують вживати заходи представницького характеру, реагуючи на порушення у сфері дотримання безпеки експлуатації об'єктів благоустрою населених пунктів, зокрема дитячих ігрових майданчиків.

«Так, Васильківським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури встановлено, що на території Мархалівської сільської ради Васильківського району розташовано п'ять дитячих майданчиків, які в порушення Закону України «Про благоустрій населених пунктів» сільською радою як балансоутримувачем не інвентаризовані та не паспортизовані», - йдеться в повідомленні.

«Бездіяльність вказаного органу місцевого самоврядування призводить до безконтрольності за технічним станом елементів дитячих майданчиків та може завдати тяжких наслідків здоров’ю дітей, які проводять дозвілля на цих майданчиках, що, відповідно порушує визначені чинним законодавством інтереси держави у сфері охорони дитинства», - підкреслили у прокуратурі.

Враховуючи вищевикладене, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою пред’явлено адміністративний позов до суду про визнання незаконною бездіяльність Мархалівської сільської ради Васильківського району з питань забезпечення проведення робіт з технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків села Мархалівка та зобов’язання вчинити певні дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: