Під загрозою закриття ще один легендарний кінотеатр Києва

Під загрозою закриття ще один легендарний кінотеатр Києва

Кінотеатр «Київ» може закритися під час різдвяних свят

У кінотеатру «Київ» виникли проблеми з орендою приміщення

У столиці може закритися ще один легендарний кінотеатр - «Київ». 4 січня 2019 року закінчується термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, що знаходиться в комунальній власності і вже протягом двох десятиліть перебуває в користуванні ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ». Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

«Провів зустріч з керівником кінотеатру «Київ» Вілією Іванівною Бондаренко, яка повідомила про те, що подальша робота кінотеатру зараз знаходиться під питанням», - написав він.

Іллєнко зазначив, що ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» під керівництвом Бондаренко здійснило капітальний ремонт приміщень, обладнало зали та фойє сучасними меблями та технікою, перетворило заклад у справжній культурний центр, де регулярно демонструються українські фільми, проходять дні кіно європейських та інших країн, численні фестивалі (в тому числі МКФ «Молодість»).

«На сьогодні, попри звернення орендаря, відповідальні структури не тільки не продовжили договір оренди, але навіть не повідомили про подальші плани щодо цього», - заявив голова Держкіно.

Враховуючи нещодавні випадки закриття кінотеатрів «Україна» та «Кінопанорама», Іллєнко занепокоєний ситуацією з «Києвом».

«З цього приводу я зараз готую звернення до міського голови Києва пана Віталія Кличка з проханням особисто розібратися в ситуації та сприяти продовженню роботи кінотеатру «Київ», який відіграє вагому роль в культурному житті столиці та всієї України», - повідомив він.

Нагадаємо, кінотеатр «Кінопанорама» припинив кінопрокат з 1 жовтня

Власник кінотеатру «Кінопанорама», група компаній ISTIL Group Мохаммада Захура, вирішила закрити кінотеатр «Кінопанорама» для проведення капітального ремонту.

Пізніше стало відомо, що на місці столичного кінотеатру «Кінопанорама», який закрився 30 вересня, буде побудований тризірковий готель.

Готель буде мати назву «Панорама». Оприлюднено проект тризіркового готелю.

Крім того, припинив свою роботу ще один із найстаріших кінотеатрів у центрі Києва – кінотеатр «Україна» на вулиці Городецького.

Останній день роботи обох кінотеатрів був 30 вересня.

Читайте матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: