Поліція повідомила подробиці масштабного затримання біля Лаври

Поліція повідомила подробиці масштабного затримання біля Лаври
Затримані було доставлені до управління поліції для проведення профілактичної бесіди
Фото: Сергій Захарченко / Громадське

Поліція не потребує допомоги сторонніх осіб у питанні забезпечення безпеки, заявив очільник столичного главку Андрій Крищенко

Столична поліція затримала біля Києво-Печерської лаври близько 100 осіб, які були доставлені до управління поліції для встановлення їх анкетних даних та проведення профілактичної бесіди. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, напередодні святкувань правоохоронці провели серйозну профілактичну роботу із організаторами та учасниками заходів, зокрема постійно працювала поліція діалогу, яка роз’яснювала норми чинного законодавства, а також повідомляли: у випадку виявлення підозрілих осіб поліція буде реагувати і з’ясовувати мотиви їхнього перебування в тому чи іншому місці.

«Я неодноразово наголошував, що ми зможемо захистити усі культові споруди і не допустимо будь-яких актів вандалізму, захоплень тощо. Поліція не потребує допомоги сторонніх осіб, якщо вони не є членами громадських формувань з охорони громадського порядку, які належним чином зареєстровані. У нас достатньо сил і засобів, аби забезпечити порядок на території міста», - підкреслив Крищенко.

Раніше ЗМІ повідомили, що надвечір 14 жовтня у Києві біля входу до Києво-Печерської лаври спецпризначенці поліції оточили, а згодом затримали близько 30 молодиків з невідомих причин.

Як повідомляв «Главком», у День святої Покрови Пресвятої Богородиці було посилено охорону громадських місць у Києві, зокрема, під Києво-Печерською лаврою були помічені правоохоронці з автоматичною зброєю.

Раніше сьогодні націоналісти закидали пам’ятник Миколі Ватутіну у Києві яйцями.

Нагадаємо, 14 жовтня Україна святкує День захисника та День Українського козацтва, а також чергову річницю створення УПА. Крім того, віряни також відзначають День святої Покрови Пресвятої Богородиці. Християни східного обряду 14 жовтня відзначають одне з найбільш шанованих свят – Покрова Пресвятої Богородиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: