Замість повалення Ватутіна яєчна стрілянина. Фоторепортаж з акції націоналістів у Києві

Замість повалення Ватутіна яєчна стрілянина. Фоторепортаж з акції націоналістів у Києві
Поліція різко відсунула від пам'ятника нечисленних активістів

Час від часу на місці подій роздаються вигуки

У Києві поліція оточила пам’ятники Миколі Ватутіну та учасникам Січневого збройного повстання 1918 року, який знаходиться від першого в 20 метрах. Активісти підійшли впритул до споруди пам’ятника Січневого повстання, а поліція не заважала їм цього зробити, повідомляє кореспондент «Главкому».

Час від часу на місці подій роздаються вигуки.

«УПА стріляли, а не голосували», зокрема, прокричав один із активістів з чорним прапором. Він також кричав «Антифа», і антибільшовистські заклики.

Голова Добровольчого руху «ОУН» Микола Коханівський, який також присутній на акції, разом з частиною інших націоналістів пішов за драбиною.

Через деякий час поліція різко відсунула від пам'ятника Січневого повстання тих нечисленних активістів, які чекали інших. Коли принесли драбину, активісти намагалися пронести її до пам’ятника, проте поліція не дала цього зробити і захопила її у них.

В одного з активістів був помічений молот.

Після подій під пам’ятником Січневому повстанню Коханівський закликав підійти до пам’ятника Ватутіну, але же без драбини.

Тут активісти стали кричати «Авакова-собаку, повісить на гілляку».

Коханівський пожартував, що всі охочі мають змогу сфотографуватися із кувалдою, оскільки «ми вже пам'ятник не знищимо». Через кілька хвилин він закликав людей розходитися, натомість активісти закидали пам’ятник яйцями.

Напередодні Добровольчий рух ОУН заявив про намір націоналістів «максимально пошкодити» пам’ятник радянському воєначальнику Ватутіну в центрі Києва. Відповідне повідомлення було поширене у соцмережах.

Раніше голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив, що пам’ятник радянському воєначальнику Ватутіну в центрі Києва, який знаходиться безпосередньо на могилі, відповідно до законодавства, має там залишатися.

Микола Федорович Ватутін - російський та радянський воєначальник, генерал армії (1943), Герой Радянського Союзу (1965, посмертно). Один з 4-х командувачів фронтами, загиблих у роки Другої світової війни. Член Ревізійної Комісії КП(б) України в 1940—1944 р. Член РКП(б)—ВКП(б).

На початку 1920-их років брав участь у встановленні радянської окупації на території України. Після вступу у 1920 році добровольцем до лав Червоної Армії, у вересні 1920 року брав участь у боротьбі Червоної Армії проти Революційної повстанської армії України Нестора Махна в районі українських міст Луганська і Старобільська. В 1920-21 роках, будучи курсантом полтавської піхотної школи, брав участь у боях проти загонів українських повстанців на Полтавщині, зокрема брав активну участь у війні проти армії УНР та повстанців Холодного Яру. У 1930-1940-их роках, будучи генералом Червоної армії, брав участь у боротьбі Червоної армії проти Української повстанської армії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: