Правоохоронці викрили інтернет шахрайку

Правоохоронці викрили інтернет шахрайку

Збільшення кількості покупок через Інтернет, в Україні гальмується через безліч чинників.

Один з основних – українці мало знають про те, як купувати в Інтернеті, не довіряють продавцям і бояться стати жертвами шахраїв. Повідомляє Департамент кіберполіції.

Спершу треба зрозуміти, що купуючи товари або послуги в Інтернеті, ви маєте бути такими ж пильними, як і при купівлі товарів або послуг у роздріб в звичайних магазинах чи кіосках. Завжди дотримуйтесь правила: отримав товар, перевірив якість і лише потім плати. Або як альтернативу використовуйте перевірені платформи з захистом покупця, що дасть Вам впевненість в безпеці грошових коштів якими повністю оплачується вартість товару.

Працівниками відділів протидії кіберзлочинам в місті Києві та Київській області Київського управління кіберполіції спільно зі слідчим відділом Деснянського управління поліції проведено документування злочинної діяльності шахрайки, яка діяла в мережі Інтернет.

Так мешканка міста Києва протягом 2015-2016 років, використовуючи веб-ресурс www.kidstaff.com.ua, розміщувала оголошення про продаж неіснуючих у неї косметичних засобів. Після надходження грошових коштів від покупців зловмисниця розпоряджалась ними на власний розсуд, не надсилаючи замовникам товарів.

На даний час встановлено понад 30 потерпілих громадян України, яким завдано збитків на суму понад 200 тисяч гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: