Розпочалася промивка водосховищ на річці Рось

Розпочалася промивка водосховищ на річці Рось
Вода прямує вниз по течії річки Рось до Корсунь-Шевченківського району Черкаської області

На греблі Верхнього білоцерківського водосховища відкрили шлюзи для здійснення залпового скиду води об’ємом 3 млн куб. м

У понеділок, 1 жовтня, розпочалася осіння промивка водосховищ господарсько-питного призначення, розташованих на річці Рось. Про це повідомляє Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось.

У селі Глибочка Білоцерківського району Київської області на греблі Верхнього білоцерківського водосховища працівники ТОВ «Білоцерківвода» у присутності представників РОВР річки Рось, ЗМІ та місцевих жителів за допомогою спеціального крану відкрили шлюзи для здійснення залпового скиду води, об’ємом 3 мільйони кубічних метрів. 

Нестримні потоки води, вирвавшись з-під щитів гідротехнічної споруди, з витратами близько 120 м3/с стрімко понеслись у бік міста Біла Церква. Вода була темного кольору зі стійким тривалим запахом сірководню. Проте, за кілька годин вже на переливній греблі Білоцерківського середнього водосховища запаху майже не відчувалося, а вода була прозора.

Подолавши греблі Білоцерківського середнього та нижнього водосховищ, вода попрямує вниз по течії річки Рось через Рокитнянський та Богуславський райони Київської області до Корсунь-Шевченківського району Черкаської області.

Другий етап осінньої промивки заплановано на третє жовтня, під час якого будуть задіяні гідротехнічні споруди Стеблівського та Корсунь-Шевченківського водосховищ на річці Рось.

Як повідомлялося, раніше голова Бірюківської сільради Олег Гончар (Рокитнянський район, Київська область) заявив, що на межі Бірюківської, Томилівської та Коженицької сільських рад у річку Рось виходить труба великого діаметру, через яку спускаються каналізаційні води з Білоцерківських очисних споруд

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: