Сім’ї Небесної сотні погодилися на перенесення меморіалу для експертиз, - ГПУ

Сім’ї Небесної сотні погодилися на перенесення меморіалу для експертиз, - ГПУ
Сергій Горбатюк
Фото: Главком

Саме на місці тимчасового меморіалу було найбільше вбитих та поранених під час Майдану

Родини Героїв Небесної Сотні погодилися не те, аби перенести тимчасовий меморіал з центру Києва для проведення експертиз у справах Майдану.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

За його словами, слідчі провели низку необхідних експертиз, але не можуть цього зробити на «п’ятачку», де розташований тимчасовий меморіал. Горбатюк наголосив, що саме на цьому місці було найбільше вбитих та поранених під час Євромайдану.

«З розумінням того, що ця ситуація може викликати резонанс, може викликати обурення, ми отримали згоду від родин Небесної Сотні (на перенесення меморіалу — ред.)», — розповів Горбатюк.

Раніше Горбатюк заявив, що ігнорування Києвом прохання про перенос меморіалу затягує слідство у справах Майдану.

Нагадаємо, 28 червня міністр культури Євген Нищук оголосив, що переможцем Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності «у номінації Музей Революції гідності став проект берлінських архітекторів професора Яна Кляйхуса і Йоханеса Кресснера.

Читайте також матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: