Стало відомо, як виглядатиме музей Революції гідності (Фото)

Стало відомо, як виглядатиме музей Революції гідності (Фото)
Проект музею

Конкурс виграли німецькі архітектори Ян Кляйхус і Йоханес Кресснер

У Києві під час брифінгу переможці Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу пропозицію щодо Національного меморіального комплекса Героїв Небесної Сотні – музея Революції гідності продемонстрували свій проект.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства культури України.

Конкурс виграли німецькі архітектори Ян Кляйхус і Йоханес Кресснер.

«Для нас була велика честь брати участь у цьому конкурсі. Взагалі, проведення цього конкурсу свідчить про те, що українці –відкрита до світу нація. Суть проекту Музею Революції Гідності стосується одночасно минулого та майбутнього», - розповідає Ян Кляйхус.

За словами архітекторів, в своїй роботі вони намагалися максимально гармонійно поєднати музей та меморіал. Це поєднання має полягати у відображенні ніш, які згодом будуть розташовані на Алеї Героїв Небесної Сотні, де будуть міститися пам’ятники, які люди самі виготовляли на честь загиблих героїв.

«Особливо приємно усвідомлювати те, що ідея, яку ми намагалися закласти, була прочитана членами журі під час оцінювання проекту, зокрема, це ідея похилого пандусу, який в результаті перетворює музей на фінальну точку шляху Пам’яті», – зазначають автори.

До слова, у Києві встановили меморіальні таблички, присвячені вчителям видатних українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: